Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

X200 - 13 juni 2018

Op woensdagavond 13 juni brengen we mensen rond de tafel om gezonde en zorgzame acties op te zetten. Maar liefst 11 ambassadeurs en acties zijn op zoek naar samenwerking en innovatieve ideeën. Door partners en projecten te koppelen, creëren we een efficiënte zorgstad. Hoe beter onze samenwerking, hoe beter onze zorg en ieders welzijn.

Programma

19:00
Ontvangst met broodjes
19:30
Welkom - Ben Lambrechts
Op weg naar een strategisch lokaal gezondheidsbeleid – Nadja Vananroye
19:45
‘Actie zoekt partner & partner zoekt actie’ – Philippe Beliën
20:00
Tafelronde 1
21:00
Tafelronde 2
21:50
Tafelresultaten – Karoline Lenaers
Afronding en vooruitblik – dr. Yves Breysem
Gezondheidsvaardige stad

Gezondheidsvaardige stad

 • Dienst Wijkmanagement wil werken aan acties die inzetten op het verbeteren en verhogen van coping mechanismes bij maatschappelijk kwetsbaren buurtbewoners. Als je suggesties hebt en/of je wil hier ook aan mee werken, sluit dan zeker aan bij onze tafel.
 • Logo Limburg streeft naar een generatie zonder tabak. Wil jij er mee voor zorgen dat de volgende generatie rookvrij opgroeit? Logo Limburg zoekt partners én ideeën!
 • CM lanceert Positieve Gezondheid België en wil samen met de partners van Hasselt Zorgstad nadenken hoe we deze kijk op gezondheid - waarbij de mens centraal staat en niet langer de ziekte - kunnen implementeren in onze samenleving, in en buiten de zorg.
 • Jessa & Wetenschap lanceert vanaf najaar 2018 het jaarlijks kindersymposium en gaat graag in dialoog met de partners van Hasselt Zorgstad om hier een topevenement van te maken. Het thema voor dit jaar is astma en allergie van de luchtwegen. Hoe kunnen we de kinderen zelf betrekken bij de organisatie, welke boeiende suggesties en noden zijn er voor volgende edities, welke innovaties kunnen we introduceren die het symposium net dat tikkeltje meer geven?
Toegankelijke zorgstad

Toegankelijke zorgstad

 • Het Universal Design Woonlabo wil in samenspel tussen burgers, professionals en beleidsmakers werken aan een toegankelijke Zorgstad Hasselt. Experten van Hogeschool PXL, INTER en UHasselt bieden een leidraad om toegankelijkheid waar te maken. Iedereen die aan de slag wilt, in beleid en in praktijk, of die wilt proeven van zorgeloos wonen en verblijven is welkom aan deze tafel
 • Dienst Gelijke Kansen zet een actie op voor vluchtelingenjongeren in lagere scholen. Samen met partners groep intro en traumazorg willen ze met u hun actie scherp stellen en zo de veerkracht van deze jongeren versterken. Ideeën én partners zijn welkom!
 • Hasselt, pleegzorgstad. Dat betekent álle kinderen een warme thuis geven. De Dienst Gezinsondersteuning en Pleegzorg Limburg willen pleegzorgers beter ondersteunen en acties opzetten om nog meer Hasselaren warm maken voor pleegzorg.
Ruimte voor zorg

Ruimte voor zorg

 • Groen maakt gezond! Vitamine Limburg wil verbinden en samenwerken rond acties die de gezondheid van onze samenleving kunnen verbeteren met de natuur als belangrijkste troef.
Gezond werken

Gezond werken

 • Kim Hardy van Mamzel zoekt samen met organisatie Konekt bedrijven en organisaties die ook kansen willen geven aan talentvolle mensen met een beperking. Dit is niet enkel positief voor de co-medewerkers, maar heeft een positieve uitstraling naar je eigen team én naar je klanten.
 • Onder het motto ‘Ik wil gewoon werken’, zoekt VDAB bedrijven en werkgevers die mee willen werken aan opleidingstrajecten voor werknemers met gezondheidsproblemen.
Hasselt Zorgstad

Hasselt Zorgstad

 • Hasselt Zorgstad wil iederéén met een hart voor zorg of welzijn die in Hasselt woont of werkt met elkaar verbinden en uitnodigen om samen te zorgen voor morgen. Hoe kunnen we nóg meer ambassadeurs overtuigen om mee te bouwen aan onze Zorgstad? De communicatiespecialisten van stad Hasselt, het Jessa Ziekenhuis en Hogeschool PXL horen graag uw ideeën of mogelijkheden om van Hasselt Zorgstad een sterk merk te maken.

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.