Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Digitale X-avond: Hasselt, dementievriendelijke stad

Droom je ook van een samenleving waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang en goed mogelijk kunnen participeren?  

Digitale X-avond: Hasselt, dementievriendelijke stad

In Hasselt is de toename van het aantal mensen met dementie tegen 2035 groter dan gemiddeld, namelijk 53,8%. Hasselt wil daarom werken aan een dementievriendelijk beleid, een vijfjarenplan waarin alle dementievriendelijke initiatieven – nieuw of reeds bestaande – een plaats krijgen. Vanuit deze ambitie lanceerde Hasselt Zorgstad op donderdag 26 november van 19u00 tot 20u30 de digitale X-avond: 'Hasselt dementievriendelijke stad'.

Tijdens deze X-avond bracht Rick de Leeuw, schrijver, zanger, acteur en voorzitter van Het Ventiel, een getuigenis over de buddywerking voor mensen met jongdementie te Kortrijk.

De projectmedewerkers van Dementievriendelijk Hasselt’vertelden over het belang van een dementievriendelijk Hasselt. Wat kunnen we doen, waarom en hoe?
We eindigden de avond met onze dementievriendelijke dromen en nodigden de deelnemers uit om over te gaan van uitdaging naar actie! Wil je hier meer over weten, klik dan verder naar de nieuwsberichten van Hasselt Zorgstad.

Wil je deze avond herbekijken? Dat kan via deze link

 

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.