Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Corda X

Op maandagmiddag 3 juni streek Hasselt Zorgstad neer op de Corda Campus. Hasselt Zorgstad verbindt overheid, social profit, onderwijs en onderzoek, burgers en ook bedrijven vanuit de missie: ‘gezond zolang het kan, de beste zorg wanneer die nodig is’. Iedereen draagt zijn steentje bij, maar door slimmer te verbinden creëren we een warme en hyperefficiënte zorgstad. Ook bedrijven zorgen samen voor morgen. Ze zorgen voor hun werknemers en garanderen dat het gezond werken is in Hasselt. En dankzij hun expertise kunnen ze ook bijdragen aan een meer toegankelijke zorgstad.

Tijdens een ‘mini X’ lieten Cordabewoners kennismaken met het netwerk Hasselt Zorgstad. Hoe kan iedereen meebouwen aan Hasselt Zorgstad? Wat is Hasselt Zorgstad en waar staat die X precies voor? Het fotoverslag vind je op de facebookpagina

Corda X

Keynote van de CORDA X: Nele Verrezen van Marcell's Journey. Onze wereld verandert in een pijlsnel tempo! Complexe problematieken vragen organisatie-overschrijdende en nieuwe initiatieven. Dit betekent verandering. Oh jee! En onze organisaties en mensen moeten mee. Dit vraagt best wel wat. Tijdens  "Yes voor verandering!” legt Nele uit hoe verandering werkt en welke reacties je mag verwachten. Ze geeft inspiratie en tips om met verandering aan de slag te gaan. 

De tafels van de CORDA X:

Revalidatiezorg van de toekomst. Revalidatiezorg in de toekomst zal gebeuren in een uitdagende omgeving. Minder complexe zorg wordt georganiseerd zo dicht mogelijk bij de patiënt en waar mogelijk in de thuisomgeving. Complexe zorg zal gebeuren in expertisecentra. In het Jessa Ziekenhuis investeren we in onderzoek en innovatie om zorg continu te verbeteren. Hoe kunnen we kwaliteitsvolle en hoogtechnologische revalidatiezorg organiseren die tegelijk dichtbij patiënten staat én betaalbaar is? Méér zorg in de thuisomgeving zal één van de elementen zijn. Welke mogelijkheden bieden telerevalidatie, videoconsultatie of webgebaseerde toepassingen? Hoe kunnen we beter samenwerken met andere zorgprofessionals in de eerste lijn?  Tafelgezicht: dr. Xavier Huybrechts (Jessa Ziekenhuis)

Sociale impact dankzij bedrijven in Hasselt Zorgstad. Give a day, een platform dat burgers, vrijwilligersorganisaties & gemeentes de matchingstools én goesting geeft om samen maatschappelijke uitdagingen aan te gaan via vrijwillige inzet.  Ook bedrijven kunnen bewust kiezen voor maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO of CSR). Zet je samen met je team een of meerdere dagen in voor het goede doel.  Of ga een stap verder en zet in op skill-based volunteering en creëer zo de ideale win-win. Want naast maatschappelijke impact maak je je werknemers trots op het bedrijf, train je soft skills en verminder je de kans op burnout. Kunnen we collectief impact hebben door de skills van Corda in te zetten voor een gezondheidsvaardigere of toegankelijkere zorgstad? Ben jij als bedrijf op zoek naar meerwaarde, voor je bedrijf, je werknemers én je buurt? Schuif dan zeker aan bij deze tafel! Tafelgezicht: Bart Wolput (Give a Day)

Week van de duurzame gemeente. Stad Hasselt engageert zich om een duurzaam lokaal beleid te voeren en is op zoek naar lokale helden voor globale doelen. Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit en zetten we iedereen in Hasselt die bijdraagt aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties in de kijker. Hasselt als zorgzame stad, is ook een duurzame stad. Laat ons weten hoe jij je steentje bijdraagt en sta mee in de schijnwerpers! Ben je op zoek naar tips om je in te zetten voor de SDG's, ook dan ben je welkom aan de tafel van Els en Jan, de SDG-kapiteins van stad Hasselt. Tafelgezichten: Els Pierson en Jan Dreesen (stad Hasselt)

 

 

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.