Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

X-avond Universal Design, (not) my cup of tea?

GEANNULEERD

Onder het motto 'Gezond zo lang het kan, de beste zorg wanneer het nodig is' verbindt Hasselt Zorgstad zorgorganisaties, overheid, kennisinstellingen, bedrijven én Hasselaren. We brengen jullie graag opnieuw samen om deze gezamenlijke ambitie waar te maken. Ditmaal buigen we ons over het thema Integrale Toegankelijkheid en de principes van Universal Design.

X-avond Universal Design, (not) my cup of tea?

Tijdens deze avond informeren we jullie graag over het afgelegde kwaliteitstraject 'Op weg naar een toegankelijke gemeente' onder begeleiding van Inter en de uitkomsten hiervan. Het doel? Van Hasselt een toegankelijke en gebruiksvriendelijke plek maken voor iedereen. We werpen vervolgens een blik op de principes van Universal Design en de manier waarop dit ontwerpprincipe een grotere gebruikskwaliteit voor iedereen kan garanderen. Hubert Froyen, gepensioneerd doch nog steeds gepassioneerd architect en medestichter van het UD woonlabo te Hasselt, legt het ons graag uit.

Na dit plenaire onderdeel, beginnen we aan het interactieve gedeelte van de avond. Je krijgt de mogelijkheid voor een begeleide rondleiding in het UD Woonlabo. Om deze rondleidingen voldoende te laten inspelen op de individuele noden van de bezoeker, werken we met kleinere groepen. Nog niet meteen aan de beurt? Neem gerust tijdens het wachten een kijk bij de verschillende infostanden om te reflecteren over wat integrale toegankelijkheid kan betekenen voor jou of je organisatie samen met professionals en ervaringsdeskundigen. Misschien heb je wel concrete ideeën of voorstellen voor stad Hasselt? of wil je graag wat meer informatie over projecten zoals de adviescheques aanpasbaar wonen, toegankelijkheidsscreening van gebouwen,... Kortom, een heleboel manieren om kennis te maken met het thema in de breedste zin van het woord. In de tussentijd is er naar goede gewoonte tijd om rustig een drankje te nemen en elkaar beter te leren kennen.

Programma

18.45 UUR: Ontvangst 

19 UUR:      Hasselt, een toegankelijke stad 

19.15 UUR: Universal Design | Hubert Froyen 

20 UUR:      Rondleidingen UD Woonlabo 

                    Standenmarkt 

22 UUR:      Afsluiting

Praktisch:

Donderdag 17 november 2022 | 19h - 22h

PXL Healthcare (Guffenslaan 39, 3500 Hasselt)

Inkom: gratis

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.