Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

X-avond Hartvriendelijkheid

Onder het motto ‘Gezond zo lang het kan, de beste zorg wanneer het nodig is’, verbindt Hasselt Zorgstad zorgorganisaties, overheid, kennisinstellingen, bedrijven én Hasselaren. Op donderdagavond 21 april brengen we jullie graag opnieuw samen om deze gezamenlijke ambitie waar te maken. We buigen ons ditmaal over het thema Hartvriendelijkheid.

Dagelijks worden 30 Belgen getroffen door een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Gemiddeld overleven slechts 5 tot 10% van hen. Een onmiddellijke reanimatie verhoogt de overlevingskans en vormt de sleutel tot het overleven én een goed herstel achteraf. Bij elke minuut die voorbijgaat zonder hartmassage of externe schok om het hart terug op te starten, daalt de overlevingskans maar liefst met 10%. Het is daarom van levensbelang om mensen te stimuleren in hun zelfredzaamheid. Dit kan door opleidingen te faciliteren, maar ook door te sensibiliseren, informeren en vooral investeren in voldoende publiek beschikbare defibrillatoren (AED). Op die manier trachten we een positief signaal te geven rond cardiale preventie.

X-avond Hartvriendelijkheid

Deze x-avond vormt de start van de campagne Hasselt Hartvriendelijk. We informeren jullie graag over het afgelegde traject en waar stad Hasselt concreet op zal inzetten. Het doel? Van Hasselt een hartvriendelijke plek maken voor iedereen. We werpen vervolgens een medische blik op de belangrijkste spier van ons lichaam en wat er precies gebeurt als het misloopt. Dr. Breysem, algemeen directeur Jessa Ziekenhuis en Dr. Vranckx, medisch diensthoofd cardiale intensieve zorgen en interventiecardioloog Jessa ziekenhuis, leggen het ons graag uit.

Na dit plenaire onderdeel, beginnen we aan het interactieve gedeelde van de avond. PXL Healthcare gaat samen met jullie aan de slag rond levensreddend handelen en het gebruik van een AED. Om dit zo persoonlijk mogelijk te laten verlopen, werken we met kleinere groepen. Nog niet meteen aan de beurt? Neem gerust tijdens het wachten een kijkje bij de verschillende infostanden waar je jouw risicoprofiel kan laten bepalen op vlak van voeding, beweging en mentaal welbevinden door professionelen vanuit het Jessa ziekenhuis. Je kan er tevens ook terecht voor concrete tips en informatie over de relatie tussen deze parameters en de prevalentie van hart- en vaatziekten. In de tussentijd is er naar goede gewoonte tijd om rustig een drankje te nemen en elkaar beter te leren kennen.

Programma:

18h45: Ontvangst

19h00: Hasselt, een Hartvriendelijke Stad | Stad Hasselt

19h30: Een medische blik op ons hart | Jessa ziekenhuis

20h15: Opleidingen AED/reanimatie | PXL Healthcare

            Infostanden 'laat je risicoprofiel bepalen', hartvriendelijke voeding, beweging en geest | Jessa                  ziekenhuis 

            Netwerkmoment

22h00: Afsluiting

Praktisch:

 

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.