Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Straffe madammen, die ‘Vrouwen van Hilal’!

Marie Delorenzo ondersteunt al jaren vrouwen en probeert hen sterker te maken Ze wou haar passie verder zetten en koos ervoor een groep voor vrouwen in Hasselt op te richten.  Met de ‘Vrouwen van Hilal’ stellen de vrouwen zich als doel om een positief beeld uit te dragen over verschillende culturen, vrij van vooroordelen. Dit doen ze door verschillende workshops  te organiseren. Ze organiseren open wellnessvoormiddagen waar iedereen uit de buurt kan komen genieten. Met de organisatie ervan nemen ze actief een plaats op in hun omgeving en dragen ze een positieve boodschap uit. Deze voormiddagen zijn toegankelijk voor iedereen.

“Ik wou dat vrouwen op een andere wijze konden kennis maken met een cultuur, op een leuke en interactieve manier.”

Wereldvrouwen

Hilal, heeft de symbolische betekenis van een groeiende maan. Toepasselijk aangezien de groep vol zit met groeiende vrouwen. Nog een manier om hun cultuur uit te dragen is hun exotische keuken.  “Ik wou dat vrouwen op een andere wijze konden kennis maken met een cultuur, op een leuke en interactieve manier”, aldus Marie. Ze organiseren kookworkshops uit de verschillende gastlanden,  ze vertellen verhalen terwijl ze overheerlijke gerechten samen klaarmaken. Zo worden er vriendschappen gevormd, culturen smelten samen en verhalen krijgen een stem.

Tentoonstelling

Een jaar lang hebben de vrouwen van Hilal maar ook van andere groepen gewerkt aan originele creaties.  In november kregen ze de kans om tentoon te stellen. Ze maakten juwelen, keramieken potten en zo veel meer. De bezoekers werden verwend met lekkernijen uit Irak, Iran, Syrië, Pakistan, Marokko en Turkije.  “De vrouwen stonden in de spotlights”, vertelt Marie. De vrouwen zijn blij om deel uit te maken van Hilal omdat ze zo de kans kregen om zichzelf te ontplooien, hun Nederlands te verbeteren en zich klaar te stomen voor het werkleven. Want alleen staan we stil, maar samen kunnen we zo veel meer.

 

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad.  Samen zorgen we voor morgen.


Zowel het verhaal als de foto's werden gerealiseerd door de communicatiedienst van stad Hasselt.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Diabetespatiënt Nick (12): “Ik kan alles doen maar moet wel goed opletten.”

15 februari 2013. Nick Houben, 6 jaar, belandt met zijn ouders op de spoedgevallendienst van het Jessa Ziekenhuis. De diagnose valt snel: diabetes type 1. Intussen is Nick uitgegroeid tot een coole gast van 12 jaar die hier prima mee omgaat. “Ik hoef niks te laten omdat ik diabetes heb, maar ik moet wel altijd mijn bloedglucose in het oog houden en bijregelen.”
Meer ›

Van kankerpatiënte tot co-voorzitter Levensloop Hasselt

Toen Chris Vanbockrijck in 2002 het zware verdict borstkanker kreeg, had ze nooit kunnen vermoeden dat ze jaren later een echte ‘supervrijwilliger’ zou worden binnen de Stichting tegen Kanker. “Mensen zeggen vaak: chic dat je dit doet! Maar eigenlijk is het ook een beetje egoïstisch. Ik haal hier mijn energie uit”, vertelt Chris, die intussen uitgeroepen is tot officiële ‘Global hero of hope’ bij Levensloop.
Meer ›

Sandra en Luc counteren kanker

Ziek zijn verandert je leven, je krijgt een andere kijk op de wereld. Je moet leren doorzetten als nooit tevoren en je komt te weten wie je echte vrienden zijn. Kanker veranderde Sandra, op zoveel verschillende vlakken. Ze leerde ex-kankerpatiënt Luc kennen door ‘Kanker Counteren’, een initiatief voor jongeren van Kom op tegen Kanker. “Ik geniet nu van elke dag, ik pieker niet en ik focus op het nu”, vertelt ze.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.