Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

"Recht op vakantie voor iedereen!"

Bij Rap op Stap kun je kennis maken met het ruime vrijetijdsaanbod voor een klein budget en genieten van tal van kortingen en voordelen. Je wordt er geholpen bij het plannen van vrijetijdsbesteding voor je gezin, familie of vrienden: vakanties aan zee, daguitstappen naar pretparken, bezoekjes aan de zoo, verblijven in de Ardennen, kajakken op de Maas, een citytrip naar Brugge, een fietstocht door de bloesems, een theaterbezoek, concerten en nog zoveel meer! 

“"Het was telkens een bijzonder positieve ervaring die ik iedereen kan aanraden. Ik heb er mensen leren kennen waarmee ik nu nog contacten onderhoud."”

“De medewerkers van Rap op Stap zijn heel behulpzaam. Wat ik zeker zo belangrijk vind als de financiële ondersteuning, is dat ik ‘ontzorgd’ wordt. Als alleenstaande moeder heb ik heel wat aan mijn hoofd en moet ik zowieso al veel zaken alleen plannen en doen. Ik heb het druk.  Het is super dat ervaren mensen me helpen uitzoeken welke leuke uitstap, activiteit of vakantieverblijf ideaal zou zijn voor Amélia en mezelf.  Je kiest samen met hen met wie en wanneer je op vakantie wil. En de medewerkers van Rap op Stap helpen ook bij tal van praktische en inhoudelijke vragen zoals bijvoorbeeld het uitzoeken van geschikt vervoer.” Afra maakte de voorbije twee zomers gebruik van het aanbod van Rap op Stap. Ze trok met haar dochtertje Amélia naar zee samen met een achttal alleenstaande moeders en hun kinderen. 

"En ik vind het super dat ik door het aanbod van Rap op Stap de kans krijg om buiten Limburg te komen waar ik heel graag woon en werk, maar af en toe heb ik ruimte elders nodig.” Ik kwam al 5 jaar in aanmerking voor het aanbod en de voordelen van Rap op Stap maar ik wist het niet, en dat vind ik jammer. Daarom vertel ik graag over mijn ervaringen. Ik heb geen schaamte. Ik wil samen met Rap op Stap anderen overtuigen dat iedereen, ongeacht het budget dat hij/zij ter beschikking, recht heeft op vrijetijdsbesteding buitenhuis.”

Rap op Stap is een onderdeel van Horizont vzw en vind je op Welzijnscampus, A. Rodenbachtstraat 29/6 in Hasselt. Je kan er terecht op woensdag van 9u00 tot 12u30 en van 13u00 tot 16u00. Iedere eerste woensdag van de maand tot 19u00! Tel. 011 35 31 36 | hasselt@rapopstap.behttp://www.horizontvzw.be/site/rap_op_stap - https://www.facebook.com/rapopstap

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door Hogeschool PXL.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Diabeteskindje in de klas? Als juf sta ik er niet alleen voor.

Eefje (*) is een vrolijke kleuter (4j) die diabetes mellitus type 1 – suikerziekte - heeft en een insulinepompje met sensor draagt. Hoe ga je daar als juf mee om? “In het begin is het even zoeken”, vertelt kleuterjuf Inez. “Nu ben ik daar rustiger in. “Ik sta er immers niet alleen voor. Er is een prima omkadering voor Eefje; door de ouders, maar ook vanuit de school en het ziekenhuis.”
Meer ›

Dag van de Buren: Café Anoniem nodigt uit

Op ‘Dag van de Buren’ zet Café Anoniem voor het eerst haar deuren open. De dak- en thuislozen ontvangen graag alle buren in hun gezellige huiskamer in de Hasseltse Heilig Hartwijk. Vijf studenten Sociaal Werk zetten er hun schouders ouders onder, om er een mooie dag van te maken en vooroordelen uit de wereld te helpen. Door elkaar te ontmoeten kan er wederzijds begrip en respect groeien!
Meer ›

"Kleine moeite die groot verschil kan maken.”

Ludo Joris (63) is al bloedgever sinds zijn 18de. “Ik kom uit een familie waar bloedgeven bijna een traditie is, maar ik had ook persoonlijke redenen om ermee te starten. Voor mij voelt het als een kleine moeite waarmee je echt wel een groot verschil kan maken”
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.