Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Hasselt pampert jonge ouders

Dat Liesbeth een hart voor kinderen heeft, is geen geheim. In het verleden zette ze haar schouders al onder tal van projecten. Denk maar aan de ‘Tuttenboom’, waarbij kindjes op een leuke manier afscheid kunnen nemen van hun fopspeen. Of ‘Operatie Animatie’, waardoor de patiënten op de kinderafdeling – en de allerkleinste bezoekers – met spelletjes hun indrukken van het grote Jessa Ziekenhuis makkelijker kunnen verwerken. “En nu willen we met het project ‘Hasselt Luierlief’ de Limburgse hoofdstad nóg kindvriendelijker maken. En dat door zoveel mogelijk hippe pamperplekjes in te richten.”

“Jonge ouders hoeven niet meer op de grond van de toiletten de luier van hun baby te verversen. Dat is definitief verleden tijd””

In één oogopslag

Hasselt doet al wat inspanningen voor jonge ouders en hun kroost. “Vier op de tien zaken hebben al een leuke pamperplek. Het enige probleem is dat ouders en grootouders vaak niet weten waar ze terecht kunnen. En eerlijk? Soms is de drempel gewoon te hoog om te vragen of je ergens de luier van je kind kunt verversen. Daarom geven we alle zaken die al een luiertafel hebben een sticker met het Luierlief-logo om op het venster te kleven. Zo weet iedereen in één oogopslag waar ze welkom zijn met hun baby.”

De zaken die momenteel nog geen pamperplek hebben ingericht, kunnen bij ‘Hasselt Luierlief’ gratis en voor niets een luiertafel bestellen. “Zelfs in de kleinste toiletten of kamertjes kan een inklapbare houten luiertafel geplaatst worden. Bovendien kunnen we het ontwerp helemaal aanpassen aan het interieur. Waarom zou je dan nog twijfelen? (lacht)”

Pamperplekjes overal

JCI Hasselt ziet nog veel potentieel in Hasselt Luierlief. “Niet alleen op restaurant of in een speelgoedwinkel moet je in alle rust de luier van je baby kunnen verversen, maar evengoed als je in de wachtzaal van een dokter zit. Jonge ouders hoeven niet meer op de grond van de toiletten de pamper van hun baby te verversen, dat is definitief verleden tijd. We hopen zelfs in de toekomst een pampercamper te bouwen, zodat jonge mama’s en papa’s ook op een foodtruckfestival, de wekelijkse markt of de kermis altijd een plek hebben om zich even terug te trekken.”

 

Meer info vind je op www.hasseltluierlief.be. Het initiatief steunen? Word partner of bestel een pampertaart.

 

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door Ingrid Nenczl

 

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Akabe: anders kan best!

Niet elke jeugdbeweging staat te springen om kinderen en jongeren mét een beperking op te nemen in de groep, maar de scoutsgroep Akabe in Hasselt is net dat tikkeltje anders. Je vindt er een mooie mengelmoes van kinderen met en zonder een beperking. Leidsters Annelies en Stien zien er alleen maar de voordelen van in. “Nieuwe leden zijn in het begin wat terughoudend, maar op het einde van het jaar is het één hechte groep. Geweldig om te zien!”
Meer ›

E-learningmodule leert mensen reanimeren

Reanimeren: een kwestie van leven en dood. Hogeschool PXL stelt een e-learningmodule gratis open voor het grote publiek.
Meer ›

Repair Café in Runkst: het versterken van de sociale cohesie

In het Repair Café van Runkst ben je van harte welkom. Als vrijwilliger én bezoeker. Je bent er elke tweede zaterdag van de maand welkom. Sinds mei niet langer in de voormiddag maar van 13 tot 15 uur. Place to be: Hostel H! De enthousiaste elektriciens, computerspecialisten, naaisters, fietsenmakers en andere handige harry’s staan er klaar om je gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.