Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

“Ik wil mensen leren genieten van het fietsen.”

Fietslessen zetten Hasselaren in beweging
Met de fiets naar het werk of je boodschappen doen, er is geen leukere manier om je te verplaatsen door de stad. Zeker als de zon schijnt! Sommige volwassenen hebben het fietsen nog niet onder de knie, maar daar steken de staddiensten Sport en Wijkmanagement een stokje voor. Enkele keren per jaar organiseren ze fietslessen voor volwassenen.

“Het is fijn om één van mijn leerlingen op de fiets in de stad tegen te komen.”

Gezonde hobby
In maart is het weer zover, dan organiseert de stad in samenwerking met enthousiaste vrijwilligers opnieuw fietslessen voor volwassenen. Eén van de lesgeefsters is Christa. “Ik heb altijd zelf veel gefietst en wil andere mensen ook leren genieten van deze gezonde hobby”, vertelt ze. “Ik wist dat de lessen bestonden. Toen wijkwerkster Sarah mij aansprak om een handje te helpen, heb ik niet lang moeten nadenken. Dit soort vrijwilligerswerk lag helemaal in de lijn van wat ik zocht: het is in de buurt, in de openlucht en je moet je niet het hele jaar rond vrijhouden.”

Zelf goesting?
Al drie jaar begeleidt Christa twee keer per jaar een groep vrouwen gedurende enkele weken. “Ik leer ze de juiste techniek aan, oefen met hen en leer ze veilig fietsen in het verkeer. Het is erg leuk wanneer ik na de lessenreeks één van leerlingen in de stad op de fiets tegenkom.” Mocht je zelf interesse hebben om fietslessen te geven, gewoonweg doen! “Je hebt er echt geen speciale talenten voor nodig, enkel een goede conditie, fietservaring en een dosis geduld. Zelf geef je aan je leerlingen een dosis zelfvertrouwen en zorg je ervoor dat ze mobiel en dus zelfstandiger worden. Dat geeft voldoening”, vertrouwt Christa ons toe. “Terwijl ik beginnende fietsers help, krijg ik zelf ook nog een stevige portie beweging. En de vriendschap die je in ruil krijgt, is zeker een meerwaarde!”
 

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door de communicatiedienst van de stad Hasselt. De foto's werden gemaakt in opdracht van de stad Hasselt.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

"Zorgeloos wonen voor iedereen? Een droom die werkelijkheid wordt in het Universal Design Woonlabo."

Sofie Cox, Ester Winters, Elke Verhaegen, Steffi Vanherf en Ruth Schols, vijf knappe koppen op een rij die ergotherapie studeren aan de Hogeschool PXL Zij worden opgeleid tot expert om een persoon of een groep personen te begeleiden om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in hun eigen woon-, leef-, school- of werkomgeving.
Meer ›

“Met een beetje verdraagzaamheid kom je een heel eind.”

Lange tijd zag het er voor Annemie De Bock (57) naar uit dat ze door rugproblemen nooit meer een job zou kunnen uitoefenen. Dan engageer ik me maar als vrijwilliger, dacht ze. Net deze belangeloze vrijwilligersinzet bleek achteraf de eerste stap naar de job van haar leven.
Meer ›

“Die blik van dankbaarheid is voor mij als vrijwilliger onbetaalbaar.”

Gaby Meyers geeft als vrijwilliger herbalanceringsmassages aan kankerpatiënten. Iedere vrijdagvoormiddag pendelt zij hiervoor naar het Centrum voor Oncologische Ondersteuning O2+ op de campus van het Jessa Ziekenhuis. “Die blik van dankbaarheid in de ogen van patiënten, dat is voor mij onbetaalbaar”, zegt ze.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.