Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Regenbooghuis Limburg bloeit in alle kleuren

Manon coördineert met passie en een gekleurd hart IDAHOT, de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie op vrijdag 17 mei. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor haat tegen holebi’s en transpersonen en de sociale onwenselijkheid ervan. “Daarom is het heel belangrijk dat ook het Regenbooghuis zich op deze dag zichtbaar toont in de brede Limburgse samenleving”, zegt Manon. Vorig jaar kreeg de stad Hasselt een zebrapad in de regenboogkleuren in een drukke winkelstraat, in het kader van IDAHOT. Dit jaar toonden jongeren van 22 middelbare scholen hun creatieve kant, want ze schilderden een muur van 85 panelen rond de thema’s respect, verdraagzaamheid en diversiteit. Die muur wordt op vrijdag 17 mei om 14 uur geopend en gedurende heel de zomer tentoongesteld aan C-mine in Genk.

“Er zijn meer dingen die je binden, dan de dingen die verschillen.”

Voor jong en oud

“Het Regenbooghuis is niet alleen gericht op jongeren, maar zeker ook op ouderen”, aldus Manon. In samenwerking met woonzorgcentrum HogeVijf in Hasselt lanceerden ze het project ‘HogeVijf Holebi- en Trans-vriendelijker maken’.  Ze stellen immers vast dat ouderen met een andere seksuele voorkeur in een zorgcentrum terug in de kast kruipen. “We merken nog steeds dat oudere holebi’s bang zijn om voor hun geaardheid uit te komen. We willen het thema graag bespreekbaar maken bij zorgkundigen en medebewoners”, vertelt Manon. Regenbooghuis Limburg wil samen met de zorgkundigen van het rusthuis regelmatig een activiteit te organiseren om het thema bespreekbaar te maken. “We willen andere rusthuisbewoners duidelijk maken dat er meer dingen je binden, dan de dingen die verschillen”, aldus Manon .

Van Hasselt naar Limburg

Regenbooghuis Limburg is volop het netwerk aan het uitbreiden,  ze hebben al een goede overeenkomst met de stad Hasselt. Nu willen ze nog meer Limburgse steden en gemeenten bereiken om een samenwerkingsovereenkomst mee aan te gaan. “We zijn een Limburgs huis en willen de zichtbaarheid en werking buiten Hasselt nog vergroten. Op 17 mei zal in alle 42 Limburgse gemeenten de schitterende Regenboogvlag hangen”, vertelt Manon.  Via hun Facebookpagina krijg je alle updates te zien van de IDAHOT- Challenge. De vormingen en de activiteiten zijn maar een klein deel van het Regenbooghuis. Het is vooral een plek die kleurt van openheid en gelijkheid en waar iedereen zich veilig kan voelen.  

 

Meer info: https://www.regenbooghuislimburg.be

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door de communicatiedienst van de stad Hasselt.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

De wenspot

Op 9 april 2019 kreeg ik de kans om Kim Hardy en Christa Jouck te interviewen, twee sterke vrouwen met bakken levenservaring. Ze leerden elkaar leren kennen in de Good Morning Club. Dit is een ontbijtclub voor bedrijfsleiders. Christa vertelt dat ze toe waren aan verjonging van het bestuur en Kim was één van de nieuwe jonge krachten. Ze zijn een topteam, en hebben al veel gerealiseerd. Sarah-Lee Jadoul.
Meer ›

Wij kijken verder dan etiketjes

Liesbet Joris is een gediplomeerd autismecoach en het kloppend hart van ResetT. Wat begon als een reis om haar burn-out te kunnen verwerken, werd een inspiratie om haar zoon Thomas dezelfde ervaring te geven. Uit haar passie hiervoor richtte ze twee jaar geleden ResetT op – een vzw die jongeren en volwassenen met ASS, ADHD, HSP, autisme en hoogbegaafdheid meeneemt op reis om zichzelf te vinden.
Meer ›

Vroeger stond ik niet stil bij de gevolgen van cannabisgebruik

Cannabis roken als 16-17-jarige; Joris (*) deed dat wel eens, zeker als hij wat gedronken had. Tot de politie hem naar een begeleidingstraject stuurde. “Daar heeft vooral een getuigenis van een jonge man met een drugs- en alcoholverslaving mij doen inzien hoe drugs en alcohol je leven grondig kunnen verpesten. Vroeger stond ik daar niet zo bij stil”, vertelt hij.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.