Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

De wenspot

Wonderwomen Kim & Christa

Kim was tot voor kort zaakvoerder van Mamzel. Hier heeft ze de ‘commerce’ van de mooie producten leren kennen. Momenteel is ze bezig met het project 37°. Dit gaat over het connecteren van designers, creatievelingen en mensen in de zorg/sociale economie die een ‘issue’ hebben. Deze mensen hebben veel talent, en vanuit dit talent kunnen mooie betekenisvolle producten komen. Net zoals de wenspot. “Het project 37° ligt me zeer nauw aan het hart, via verbindingen probeer ik een warmere wereld te maken”, vertelt Kim.

Christa is momenteel al 8 jaar CEO van Officenter. Dit is een bedrijvencentrum met vaste kantoren, flexkantoren, vergaderzalen en coworking spaces. “We hebben 630 bedrijven als klant in alle mogelijke sectoren, dit maakt het heel boeiend en er ontstaan tussen de bedrijven onderling ook mooie synergiën. Dat is ook de reden dat ik het graag doe en ook blijf doen”, aldus Christa. Buiten haar werk bij Officenter zet ze zich nog in voor de fondsenwerving voor Huis Erika Thijs, dat ondersteuning biedt bij kankerverwerking.

“Via verbindingen probeer ik een warmere wereld te maken.”

De wenspot

De wenspot, een cadeau, een leuke toevoeging aan je thuis… Het is een mooie glazen pot met 365 wensen in, eentje voor elke dag. Elke wens is geplooid tot een ‘W’, door mensen met ‘issues’… maar vooral veel talent. Aan elke pot hangt een warme boodschap van de maker, met de hand geschreven. In elke Wenspot zit ook één Chocotoff en het is altijd een race om deze als eerste te vinden.

Het oorspronkelijke idee komt van Ann Jacobs, afdelingshoofd van Aster, psychiatrie in Sint-Truiden. Zij geeft altijd een zelfgemaakt cadeautje aan haar medewerkers en op een keer had ze 365 wensen geschreven en in een zakje gestopt als kerstcadeau. Ze werd voortdurend over dit concept aangesproken en in samenwerking met Kim is zo ‘De Wenspot’ ontstaan. Momenteel wordt de Wenspot op 10 zorginstellingen gemaakt. Het zijn plekken waar arbeid aangeboden wordt in de vorm van therapie. Dit gaat van Damiaanstiften inpakken naar stickers plakken tot de Wenspot vullen. Wanneer ze de Wenspot aan het maken zijn spreken ze ook over wensen. 

Relatiegeschenk

Het bedrijf Officenter gebruikt de wenspot als een mooi relatiegeschenk, een geschenk met een speciale waarde. Kim zegt: “Als bedrijf heb je waarden en je wilt deze uitdrukken naar je klanten, personeel, collega’s…”. De wenspot is een product dat bij het bedrijf past. Bij Officenter focussen ze vooral op klantentevredenheid, de klant heeft altijd gelijk en ze zeggen nooit nee tegen de klant. In elk Officenter staan verschillende wenspotten. Er kwamen kindjes van pleegzorg langs en ook zij mochten een wens uit de pot nemen. De kindjes mochten deze hardop voorlezen en wilden meteen nog een wens nemen. Zo merk je meteen de grote meerwaarde van het relatiegeschenk.

“Geen enkel individu kan de wereld veranderen, maar iedereen kan er wel voor zorgen dat het kleine wereldje rondom je beter kan worden”, aldus Christa.  

 

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door Sarah-Lee Jadoul, student van Hogeschool PXL.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Wij kijken verder dan etiketjes

Liesbet Joris is een gediplomeerd autismecoach en het kloppend hart van ResetT. Wat begon als een reis om haar burn-out te kunnen verwerken, werd een inspiratie om haar zoon Thomas dezelfde ervaring te geven. Uit haar passie hiervoor richtte ze twee jaar geleden ResetT op – een vzw die jongeren en volwassenen met ASS, ADHD, HSP, autisme en hoogbegaafdheid meeneemt op reis om zichzelf te vinden.
Meer ›

Vroeger stond ik niet stil bij de gevolgen van cannabisgebruik

Cannabis roken als 16-17-jarige; Joris (*) deed dat wel eens, zeker als hij wat gedronken had. Tot de politie hem naar een begeleidingstraject stuurde. “Daar heeft vooral een getuigenis van een jonge man met een drugs- en alcoholverslaving mij doen inzien hoe drugs en alcohol je leven grondig kunnen verpesten. Vroeger stond ik daar niet zo bij stil”, vertelt hij.
Meer ›

Leerlingen werken aan ‘duurzaam ondernemen’

Go! Next het Atheneum ontving onlangs als eerste Vlaamse school het deelnemerscertificaat van Voka voor duurzaam ondernemen. “Het afgelopen half jaar hebben we in de school heel actief gewerkt rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties”, vertelt directrice Vanessa Oeyen. We deden op dat vlak al meer dan we dachten, maar nu is de bewustwording nog veel groter geworden.”
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.