Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Vergroen je voortuin!

Omschrijving
Is je voortuin meer dan 50 procent verhard, maar wil je ingrijpen? Maak kans op 1.000 euro om je ontwerp te realiseren! Het enige wat je moet doen is een inschrijfformulier invullen, een foto van jouw huidige voortuin nemen, een schetsontwerp (plan) hoe je wilt dat jouw toekomstig groenere voortuin eruitziet, en ons alles overmaken vóór 31 augustus 2018. Alle informatie kan je nalezen in het wedstrijdreglement op https://www.hasselt.be/nl/meer-groene-voortuintjes. Waarom onderneemt Stad Hasselt deze actie? In tegenstelling tot de achtertuin is de voortuin vaak weinig groen en flink verhard. Veelal om praktische redenen, mensen willen weinig tijd steken in onderhoud of creëren liever een extra parkeerplaats of terras. Begrijpelijk, maar toch willen we je op andere gedachten brengen! Een groene voortuin werkt verkoelend, laat het water lokaal in de bodem sijpelen en het is gewoon aangenamer. Voor jezelf, voor buurtbewoners, maar ook voor vogels en insecten. Bovendien sluit het één het ander niet uit: voortuinen kunnen echt wel tegelijk praktisch én groen ingericht worden. 
Initiatiefnemer
Bright Adiyia

Bright Adiyia

Website
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Gezondheidsvaardig Hasselt
Maatschappelijke impact
Een groene voortuin werkt verkoelend, laat het water lokaal in de bodem sijpelen en het is gewoon aangenamer. Voor jezelf, voor buurtbewoners, maar ook voor vogels en insecten. Bovendien sluit het één het ander niet uit: voortuinen kunnen echt wel tegelijk praktisch én groen ingericht worden. Wist je dat onze stad op warme dagen in een hitte-eiland verandert? De hittegolf van 2018 maakt dat helemaal duidelijk. In de toekomst zullen we meer met lange en intensieve hittegolven te maken krijgen. Gelukkig kunnen we ons redelijk goed voorbereiden op de gevolgen van de opwarming van de aarde, zoals kiezen voor minder stenen én meer groen!
Doelgroep
Andere, nl. Iedereen met een voortuin in Hasselt
Locatie
Hasselt
Duur
Eenmalig
03/08/2018 t/m 31/08/2018
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.