Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

“We willen iedereen de kans geven om aan sport te doen.”

Sinds het najaar van 2017 werkt de sportmicrobe in Runkst aanstekelijk. Je kan er dagelijks, uitgezonderd maandag, mee de benen strekken. Elke dag is er een specifiek aanbod, voor een specifieke doelgroep: kinderen, jongeren en volwassenen. Alleen op maandag is het rustdag. Vier pleintjes verdeeld over de wijk gelden afwisselend als afspreekplaats. Bij slecht weer doet de sporthal van Runkst dienst. “We willen iedereen de kans geven om aan sport te doen”, vertelt René Vandeweyer. “Het accent ligt op het plezier van bewegen, maar dat niet alleen. Ontmoeten staat centraal. We hebben speciale aandacht voor mensen die moeilijk de weg naar het gewone sportaanbod vinden. Taal, afkomst, geld… mogen geen belemmering zijn.”

“Van bij de lancering op het zomerfeest waren de Runkstenaren enthousiast.”

Vrije tijd opofferen
René was er van meet af aan bij. “Ik ben student Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan de PXL”, vertelt hij. “Ik ga kinderen afhalen op de afgesproken plaatsen, breng ze bij slecht weer mee naar de sporthal, begeleid de sportactiviteiten, ondersteun de lesopbouw…  Ik deed eerder al een stage bij het vorige buurtsportproject van de Hasseltse Sportdienst en kreeg ik de microbe te pakken. Het nieuwe project sprak me ook heel erg aan.” Zo erg dat René nu dus wat van zijn vrije tijd opoffert voor de goede zaak. En dat is toch echt niet zo evident voor zo’n jonge kerel?

Goed gevoel
“Ach, ik doe het gewoon graag”, glimlacht René. “Vooral de diversiteit van de deelnemers - de multiculturele mix en ook de verschillende leeftijden - vind ik zo leuk. Ze hebben allemaal hun specifieke verwachtingen en wensen. Het is een uitdaging om alle deelnemers te blijven boeien. Ik heb echt het gevoel dat ik deel uitmaak van een toffe groep. Dat had ik al van bij het begin. Het lanceringsmoment op het zomerfeest in Runkst was een schot in de roos. De Runkstenaren waren onmiddellijk heel enthousiast en dat vertaalt zich ook in een mooie opkomst tijdens de lessen. Ik ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen aan een sportief en gezellig Runkst, waar een groot gevoel van samenhorigheid leeft.”
 

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door de communicatiedienst van de stad Hasselt. De foto's werden gemaakt in opdracht van de stad Hasselt.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

(Bijna) iedereen vrijwilligt in Hasselt

Bijna 20% van de Hasselaren steekt de handen uit de mouwen als vrijwilliger. Maar het mag nog meer zijn … De werving van nieuwe vrijwilligers vereist heel wat flexibiliteit. Waar zoek je je nieuwe (jonge) vrijwilligers? Inzetten op alle media, ook social media zoals Facebook en Instagram, blijken volgens het onderzoek van PXL- Social Work Research effectief om jongere vrijwilligers te rekruteren.
Meer ›

“Voor je het weet, geraak je geïsoleerd en lijkt alle hulp onbereikbaar.”

Partnergeweld, kinder- en oudermishandeling… komen jammer genoeg vaker voor dan je denkt. Gelukkig staan slachtoffers er niet alleen voor. Het Family Justice Center, gevestigd in een huis op de Oude Luikerbaan in Hasselt, brengt politie, justitie en hulpverlening samen onder één dak. Deze intensieve samenwerking doet er alles aan om geweld binnen gezinnen te stoppen en herhaling te voorkomen.
Meer ›

"Recht op vakantie voor iedereen!"

Afra Pribylla is een enthousiaste, lieve dame die er graag met haar dochtertje Amélia op uittrekt. Zeker met de zomer voor de deur kijkt ze uit naar een daguitstap of een reisje samen. Niet eenvoudig voor haar want ze heeft geen grote reisbudgetten en reizen kost geld. Gelukkig helpt Rap op Stap bij vakantie- en vrijetijdswensen van mensen met een beperkt budget.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.