Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Minder stenen en meer groen in de stad!

Heb je een tuin? Dan staat die momenteel volop in bloei. Maar hoe zit het met je voortuin? De kans is groot dat daar meer klinkers dan plantjes staan! “Voortuinen zijn inderdaad vaak weinig groen en flink verhard”, vertelt Jean Pierre. “Vaak om praktische redenen of om het onderhoud tot een minimum te herleiden. En dat is jammer, want een voortuin werkt verkoelend, laat het water lokaal in de bodem sijpelen en is gewoon aangenamer. Voor jezelf, buurtbewoners, maar ook voor vogels en insecten. Bovendien sluit het één het ander niet uit: voortuinen kunnen echt wel tegelijk praktisch én groen ingericht worden. ”

“Wil je je verharde voortuin transformeren tot een groen tuintje? Dan heeft de stad Hasselt misschien wel een beloning voor je klaarliggen.”

Ga voor inheems
Kies je voluit voor een groene tuin, maar heb je inspiratie nodig? Spreek dan een tuinarchitect aan of laat je inspireren door de vele tips & tricks op het wereldwijde web. Een ook Jean-Pierre heeft goede raad. “Jaren geleden heb ik een schutting gebouwd voor onze fietsen. Dat heb ik laten begroeien met twee soorten klimop. In het perk heb ik gekozen voor vaste planten. Als de plantjes – een soort geranium – over de rand gaan, steek ik ze af met de schop en plant ik ze elders in. Dat is dan ook mijn tip. Kies voor inheemse vaste planten. Ik heb amper onderhoud aan mijn voortuin.”  

Win 1000 euro
Draag je je steentje bij tot een koelere en gezondere buurt met groen in je voortuin, dan maak je kans op mooie prijzen. Mooi meegenomen, toch? De stad Hasselt schrijft twee wedstrijden uit:

- Is je voortuin al lekker groen? Dan kan je tot eind juni meedingen naar een groenpakket ter waarde van 50 euro door een foto van je voortuin in te sturen, vergezeld van een beschrijving van de plantenkeuze en een persoonlijke gouden tip. Een expertenjury zal uiteindelijk vijf laureaten aanduiden op basis van ecologische winst, duurzaamheid, biodiversiteit en esthetisch ontwerp.
- Is je voortuin meer dan 50 procent verhard, maar wil je ingrijpen? Dan hebben stad en jury misschien wel 1000 euro voor je klaarliggen. Je kan één van de tien cheques winnen door voor het einde van augustus een foto van je huidige voortuin en schetsontwerp (plattegrond) van je gewenste voortuin in te sturen.

 

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door de communicatiedienst van de stad Hasselt. De foto's werden gemaakt in opdracht van de stad Hasselt.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Bewegen is zó belangrijk om je goed in je vel te voelen!

Vier jaar geleden dwong een stevige blessure Anneleen om te stoppen met haar passie ballet. De nood aan een sportieve uitlaatklep bleef. Ze danst terug, maar op een ander niveau. Sinds kort is Anneleen ambassadeur voor het bewegingsbeleid ‘Jess I can’ van het Jessa Ziekenhuis. “Bewegen is zó belangrijk om je goed in je vel te voelen! Dat besef wil ik graag overbrengen op collega's."
Meer ›

Hulpdiensten verenigen zich op Campus H

Verkeer je in nood, is je veiligheid in het gedrang? Dan is er voortaan maar één adres: Campus H. Op deze veiligheidssite vind je sinds eind juni ook brandweer en politie terug. En binnenkort ook alle noodcentrales. Allemaal samen, wat een enorm pluspunt is. Voor de werknemers, maar niet in het minst voor de veiligheid van alle inwoners van Hasselt en ver daarbuiten.
Meer ›

Mijn thuishospitalisatie verliep perfect

Toen Guy Kuijpers (72 na een urineweginfectie in het ziekenhuis belandde voor een ‘prostaatschraping’, werd er aansluitend een infectie van de prostaat vastgesteld. Een langdurige intraveneuze antibioticabehandeling bleek nodig. In plaats van een wekenlang verblijf in het ziekenhuis, mocht Guy na enkele dagen naar huis voor de rest van zijn behandeling.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.