Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Blije gezichten, daar gaan we voor. Van maker tot koper en alles daartussenin.

Mamzel verkoopt niet om te verkopen, maar wil op een duurzame manier werken aan een sociaal netwerk en onderweg blije gezichten tegenkomen. “We kiezen steeds voor leveranciers die mee bouwen aan een mooiere wereld. Of dat nu op maatschappelijk, esthetisch of ecologisch vlak is. We helpen ook graag mensen uit kansengroepen door hen binnen onze organisatie een zinvolle en constructieve tijdsbesteding te geven. Onze producten krijgen daardoor een extra dimensie. “

 

“We helpen graag mensen uit kansengroepen door hen binnen onze organisatie een zinvolle en constructieve tijdsbesteding te geven.”

Stagiaire Els

“Neem nu bijvoorbeeld Els.  Els is een vrolijke jongedame van 24 jaar. Ze werkt een halve dag per week als stagiaire in ons magazijn, en heeft het syndroom van Down.  Ze is ondertussen al goed ingewerkt  en brengt elke week haar vrolijkheid mee. Ze vindt het geweldig om voor ons fruitsla te maken als tussendoortje. Het is leuk om haar erbij te hebben, het vraagt wat extra begeleiding maar dat hebben we er graag voor over.  We kunnen veel leren van de manier waarop zij in het leven staat.” 

37°

“Ondernemen kan ook mensen bij elkaar brengen. Samen met Bond Zonder Naam slaagden we er bijvoorbeeld in om een 200-tal brei-willigers samen mutsen te laten breien: de 37° muts. Zowel oma’s,  gevangenen, ouderen, maar ook jongeren op zoek naar gezelschap breien mutsen. Een mooi, nuttig en warm product dat ook aandacht heeft voor de ’warme’ mens die het product gemaakt heeft. De opbrengst gaat naar de daklozenwerking van Bond Zonder Naam. “

Ook ‘arbeidszorg’ geven we een plaats binnen onze onderneming. Arbeidszorg is een specifieke tewerkstellingsmethodiek, gericht op de meest kwetsbare groep mensen in onze samenleving. Het gaat om mensen die omwille van een mentale, psychische, lichamelijke of sociale problematiek niet meer of nog niet terecht kunnen in het reguliere of beschermde tewerkstellingscircuit. De arbeid die aangeboden wordt is volledig aangepast aan de mogelijkheden en de beperkingen van het individu. ‘Maatwerk’ staat centraal. Onze houten boekenbuddy is daar een mooi voorbeeld van: gemaakt door mensen van Huis in de Stad. Met de boekenbuddy kan je een boek met één hand lezen, handig!

In Hasselt zijn duizenden professionals en een veelvoud aan vrijwilligers actief in zorg en welzijn. Onze zorgverhalen vertellen over ieders bijdrage aan een gezonde en zorgzame stad. Elk verhaal is een onmisbaar deeltje van Hasselt Zorgstad. Samen zorgen we voor morgen.

Dit zorgverhaal werd geschreven door Hogeschool PXL.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Minder stenen en meer groen in de stad!

Wist je dat het centrum van Hasselt op warme dagen in een hitte-eiland verandert? Dat de temperatuur er dan tot 6 graden hoger ligt dan in landelijke gebieden? Gelukkig kunnen we iets doen om ons voor te bereiden op de gevolgen van de opwarming van de aarde, zoals kiezen voor minder stenen én meer groen! En dat begint bij onze eigen voortuin, vertelt Hasselaar Jean-Pierre Thijs.
Meer ›

Bewegen is zó belangrijk om je goed in je vel te voelen!

Vier jaar geleden dwong een stevige blessure Anneleen om te stoppen met haar passie ballet. De nood aan een sportieve uitlaatklep bleef. Ze danst terug, maar op een ander niveau. Sinds kort is Anneleen ambassadeur voor het bewegingsbeleid ‘Jess I can’ van het Jessa Ziekenhuis. “Bewegen is zó belangrijk om je goed in je vel te voelen! Dat besef wil ik graag overbrengen op collega's."
Meer ›

Hulpdiensten verenigen zich op Campus H

Verkeer je in nood, is je veiligheid in het gedrang? Dan is er voortaan maar één adres: Campus H. Op deze veiligheidssite vind je sinds eind juni ook brandweer en politie terug. En binnenkort ook alle noodcentrales. Allemaal samen, wat een enorm pluspunt is. Voor de werknemers, maar niet in het minst voor de veiligheid van alle inwoners van Hasselt en ver daarbuiten.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.