Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Bewegen is zó belangrijk om je goed in je vel te voelen!

Vier jaar geleden sloeg het noodlot bij Anneleen Lijnen toe. “Ik deed 5 van de 7 dagen aan klassiek ballet. Om mijn conditie op peil te houden ging ik ook regelmatig joggen. Alles hield plots op door een stevige blessure. Na een lange herstelperiode kreeg ik het advies om een nieuwe hobby te gaan zoeken, want klassiek ballet bleek te belastend voor mijn gestel. Dansen, mijn passie en uitlaatklep, viel plots weg en dat maakte me ongelukkig en futloos.”

Meerdere grenzen verlegd
Een jaar later realiseerde Anneleen zich dat ze nood had aan een nieuwe sportieve hobby.  “Het zoeken naar een nieuwe match bleek niet zo simpel. Fitness, zwemmen en fietsen konden me niet bekoren. Ik miste mijn passie: het dansen.  In overleg met mijn kinesist ben ik 2 jaar na mijn blessure toch opnieuw beginnen te dansen, weliswaar op een ander niveau. Sinds een jaar combineer ik dit met ‘bootcampachtige’ circuittrainingen in groep, samen met mijn partner. Daardoor heb ik weer de goesting om te sporten. Ik heb me zelfs laten overtuigen om tot 2 keer toe aan obstakelruns deel te nemen en er staat al een nieuwe run op de agenda. Daarmee heb ik vooral mezelf verbaasd. In het begin is sporten soms moeilijk vol te houden, maar na een tijdje krijg je er een geweldige mentale boost van. Ik heb hierdoor al meerdere grenzen verlegd!”

“Sporten geeft mij een mentale boost waardoor ik al meerdere grenzen heb verlegd!”

Hoofd leeg: heerlijk!

Een sport zoeken die je ligt, is volgens Anneleen de sleutel tot succes. “En een beetje groepsdruk kan ook nooit kwaad”, lacht ze. “Ik fiets intussen ook naar het werk, al is het met wat elektrische ondersteuning. Tegen dat ik terug thuis kom, is mijn hoofd helemaal leeg: heerlijk! Wat bewegen voor mij doet? Ik voel me fitter, beter in mijn vel, meer ontspannen. En ik heb terug goesting om te sporten.”

Jessa-ambassadeur

Anneleen werkt in het Jessa Ziekenhuis en is er sinds kort ambassadeur voor het net opgestarte bewegingsbeleid ‘Jess I can’. “Ik vind het super dat het ziekenhuis initiatieven op poten zet om medewerkers te stimuleren meer te bewegen, want soms heb je net dat extra duwtje nodig. Het ziekenhuis wil graag een rol spelen in het preventief werken aan een betere gezondheid voor patiënten, maar ook voor de eigen artsen en medewerkers. Dat vind ik knap. De kick-offsessie van ‘Jess I can’ heeft het thema beweging meteen sterk op de agenda gezet. Verder zijn er bijvoorbeeld leuke wandelroutes in de buurt van de vier campussen uitgestippeld zodat medewerkers tijdens hun middagpauze alleen of met collega’s kunnen gaan wandelen. De Jessa-stappenteller stimuleert dan weer om zeker die 10 000 stappen per dag na te streven. Hoe dan ook, zelf voldoende bewegen is een goede eerste stap naar een gezonde levensstijl en bovendien een stap die je zelf in de hand hebt. Ik hoop dan ook dat ik met mijn verhaal collega’s of anderen kan inspireren om (terug) meer te bewegen. Je wint er zoveel bij, zowel fysiek als mentaal!”.

Deel dit artikel

Lees andere verhalen

Hulpdiensten verenigen zich op Campus H

Verkeer je in nood, is je veiligheid in het gedrang? Dan is er voortaan maar één adres: Campus H. Op deze veiligheidssite vind je sinds eind juni ook brandweer en politie terug. En binnenkort ook alle noodcentrales. Allemaal samen, wat een enorm pluspunt is. Voor de werknemers, maar niet in het minst voor de veiligheid van alle inwoners van Hasselt en ver daarbuiten.
Meer ›

Mijn thuishospitalisatie verliep perfect

Toen Guy Kuijpers (72 na een urineweginfectie in het ziekenhuis belandde voor een ‘prostaatschraping’, werd er aansluitend een infectie van de prostaat vastgesteld. Een langdurige intraveneuze antibioticabehandeling bleek nodig. In plaats van een wekenlang verblijf in het ziekenhuis, mocht Guy na enkele dagen naar huis voor de rest van zijn behandeling.
Meer ›

‘Instapje’ stimuleert ontwikkeling van peuters, en hun ouders

Koe’, ‘huis’, ‘kip’, ‘bal’… Het Afghaanse Hasselaartje Daniyal moet nog twee jaar worden, maar spreekt al een aardig mondje Nederlands tijdens het puzzelen. Daar zit het project Instapje van Kind en Taal vzw voor veel tussen. Via huisbezoeken en ontmoetingsmomenten wordt zijn ontwikkeling gestimuleerd, zodat hij straks helemaal klaar is om naar school te gaan.
Meer ›

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.