Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Samen de markt op

Omschrijving
De arbeidsmarkt vraagt een andere woordenschat en kent vaak een typisch jargon. Het uitbreiden van deze woordenschat, het leren kennen van onze bedrijfscultuur, het bespreken van omgangsregels op de werkvloer... dat is de insteek van een intensief traject dat Alternatief vzw dit najaar organiseert voor een groep erkende vluchtelingen met een laag taalniveau. In het kader van dit project en om verschillende sectoren in beeld te brengen, namen ze al een kijkje bij PXL Catering, eierhandel E.K.E. in Herk-De-Stad, Citydepot, centrale werkplaatsen Hasselt, woonzorgcentrum Hoge Vijf en Ikea. 
Initiatiefnemer
Facebook
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Toegankelijke zorgstad
Gezond werken
Maatschappelijke impact
Dankzij het project kunnen de erkende vluchtelingen zich beter voorbereiden op het sollicitatieproces dat op een later moment zal starten eenmaal ze de taal beter kennen. Tijdens het project komen er heel wat bedrijfsbezoeken aan bod waardoor de kandidaten eens een kijkje achter de schermen kunnen nemen. Ze begrijpen de arbeidsprocessen beter en kunnen zo hun eigen job doelwit vormgeven. Door deze bedrijfsbezoeken creƫren we bewustwording bij de werkgevers die we bezoeken en doorbreken we het publiek stigma dat vluchtelingen vaak meekrijgen.
Doelgroep
Andere, nl. Erkende vluchtelingen
Locatie
Hasselt
Duur
Eenmalig
18/09/2018 t/m 20/12/2018
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.