Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Project Kids in de stad door KIDS vzw

Omschrijving
KIDS vzw trekt naar de stad! Onduidelijkheden over de stoornissen in het autismespectrum of stoornissen in verband met gehoorproblemen? >Sensibilisering & uitwisseling van kennis, we doen ‘t! Jongeren met ASS en/of DSH hebben massa’s kwaliteiten, die jij en ik niet hebben. Toch?! > Ontplooiing, da’s wat er hier gebeurt. Inclusie? Mag wel wat meer zijn anno 2018. > Een hartelijke ontmoetingsplek in De Serre voor iedereen: da’s bij ons het geval! We zijn gehuisvest in Het Zicht van De Serre Hasselt. 
Initiatiefnemer
Contactpersoon
Niels Kenis
Website
Facebook
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Toegankelijke zorgstad
Ruimte voor zorg
Maatschappelijke impact
EDUCATIE De kennis die er binnen KIDS is over ASS en DSH, is gegeerd in het hele land. Onze kennis willen we graag delen met ouders, professionelen, vrijwilligers en derden. Dit alles door professionelen in het werkveld (psychologen, pedagogen, opvoedkundigen en eveneens door cliënten zelf). TALENTONTPLOOIING De focus ligt steeds op de handicap van onze cliënten. Men heeft het te weinig over wat ze ‘niet kunnen’, in plaats van welke specifieke kwaliteiten zij wèl hebben. Beide doelgroepen hebben heel specifieke kwaliteiten en sterktes. Elk kind is anders en heeft dus andere kwaliteiten. Hoe deze in de praktijk tot uiting komen, willen we binnen 'Kids in de stad' laten zien. Denk aan expo's van tekeningen en kunstwerken, lezingen over hun handicap en meer. ONTMOETINGSPLEK Beide doelgroepen voelen zich vaak nogal buitengesloten door de maatschappij. Ze hebben het moeilijk met communicatie en bezitten niet de sociale vaardigheden die andere mensen wel hebben. Ze moeten vaak verblijven in hun veilig coconnetje van het gezin en leefgroep. . In 'Kids in de stad' willen we een ontmoetingsplek creëren die aangepast is aan de noden van beide doelgroepen. DAGBESTEDING Er zijn heel wat kinderen/jongeren die geen volledig schooltraject aan kunnen door drukte in de klas, een veeleisend schoolprogramma. Deze doelgroep willen we graag nuttige activiteiten laten uitvoeren in 'Kids in de stad' wat resulteert in een zinvolle dagbesteding. Op deze manier maken zij ook kennis met de wereld buiten het ‘veilige’ domein van onze organisatie.
Doelgroep
Kinderen, nl. Jongeren met autisme en doven + slechthorenden + Hasseltse jeugd
Gezinnen, nl. Iedereen
Locatie
Hasselt
Duur
Langlopend
Vanaf 01/12/2018
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.