Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Jouw bedrijf als stageplaats voor jongeren met een beperking?

Omschrijving
Beeld je in: je bent 12 en je krijgt te horen dat je nooit zal kunnen werken. Dit is het verhaal van honderden jongeren met een verstandelijke beperking en/of autisme in Vlaanderen. Ze worden niet voorbereid op een (ondersteunde) job. Konekt biedt praktijkgerichte opleidingen aan voor jongeren (18+) met een licht verstandelijke beperking en/of autisme tot ‘co-medewerker’ in een bedrijf. Het gaat over mensen die niet of nog niet in aanmerking komen voor betaalde arbeid. Elke bedrijf bood een stageplaats aan (1/2e dag per week). De afgelopen 2 jaar werd de opleiding gelanceerd in Oost-Vlaanderen en Limburg. We werkten hierbij samen met de o.a. de bedrijven Torfs, Carglass, Mathieu Gijbels, Vynova, Teleflex Medical, BAM contractors, Jan De Nul, Randstad, Port of Antwerp… Bedrijven en organisaties die gekend zijn voor hun MVO beleid. De opleiding bleek zodanig een succes te zijn dat veel stagiairs vandaag (op onbezoldigde basis) blijven werken op hun stageplaats. Wij zijn op zoek naar stageplaatsen voor deze jongeren. Heb jij een plaats voor hen? 
Initiatiefnemers
Konekt

Konekt

Contactpersoon
Femke Houbrechts
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Toegankelijke zorgstad
Gezond werken
Maatschappelijke impact
De opleidingen tot 'co-medewerker in een bedrijf' hebben impact op de cursisten en op de stageplaatsen. Onze cursisten geven aan dat: - Hun gevoel van eigenwaarde stijgt. - Ze hun talenten, mogelijkheden en beperkingen leren kennen. - Hun kansen vergroten op een job in een reguliere werkomgeving. - Ze nieuwe mensen leren kennen en hun netwerk vergroot. - Ze meer zicht krijgen op hun toekomst.
Doelgroep
Kinderen, nl. Jongeren met een beperking vanaf 18 jaar
Locatie
Vlaanderen
Duur
Structureel
Vanaf 01/01/2016
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.