Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Een initiatief van...

Zorgverhalen

Bekijk
de video
Doe mee!

Instapje

Omschrijving
"Kinderen leren door te doen en door te spelen" Instapje is een programma voor kindjes van 1 jaar tot 2,5 jaar. Het programma bestaat uit huisbezoeken en Instapklasjes met daarnaast vrije ontmoetingsmomenten voor ouders en kinderen (Instapuurtjes). Wanneer je kind 1 jaar wordt, verandert er erg veel in de ontwikkeling van het kindje. De meeste kinderen leren nu goed kruipen en lopen en willen niets liever dan alles in hun buurt pakken en onderzoeken. Ze willen steeds meer dingen zelf doen op hun eigen manier. Ook willen ze graag heel veel verschillende dingen leren in deze periode. Tijdens het programma Instapje leer je hoe je je kind hierbij kunt helpen en ondersteunen. De Instapmedewerkster komt wekelijks bij je thuis langs en brengt speelgoed en boekjes mee. Samen spelen en zingen jullie en helpen de medewerkers jullie als je vragen hebt rond de opvoeding van je kind. Vanaf het moment dat je kindje 2 jaar is, kom je om de 2 weken naar het Instapklasje om je kindje te helpen voorbereiden op de start in de kleuterklas. 
Initiatiefnemer
Website
Facebook
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Gezondheidsvaardig Hasselt
Ruimte voor zorg
Hasselt in beweging
Maatschappelijke impact
Instapje is bedoeld om de onderwijskansen te bevorderen. Dat lijkt wellicht wat vreemd omdat het bij Instapje gaat om heel jonge kinderen. De eerste jaren van het leven van een kind zijn echter bepalend voor zijn ontwikkeling. Als ouders hun kind vanaf de geboorte ondersteunen en stimuleren, ontstaat er een goede band tussen ouder en kind en ontwikkelt het kind zich beter.
Doelgroep
Kinderen, nl. Kinderen van 0 - 3 jaar oud kunnen met hun ouders deelnemen aan de Instapuurtjes. Gezinnen met kinderen van 1 - 2,5j oud kunnen rond de leeftijd van 12 maanden instappen in het programma Instapje.
Gezinnen, nl. Ouders met kinderen tussen 0 & 3 jaar oud, die interesse hebben in het aanbod, mogen contact opnemen met Olivier (0489 77 55 00) of olivier.vaneyken@kindentaal.be
Locatie
Hasselt
Duur
Structureel, nl. Programma duurt 1,5 jaar
Vanaf 22/01/2018
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.