Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

Drempelmeter

Omschrijving
Hasselt is een stad voor iedereen. De drempelmeter spoort drempels en hindernissen op in organisaties en dienstverlening waardoor mensen in kwetsbare posities moeilijk(er) kunnen deelnemen. Deze unieke tool wordt gecombineerd met een leertraject van stad Hasselt én de focusgroep rond armoede waardoor organisaties in dialoog kunnen gaan met ervaringsdeskundigen. Dankzij dit leertraject krijgen organisaties bovendien de kans kennis te maken met andere organisaties en zo een lerend netwerk rond participatie te vormen en mee te bouwen aan een Hasselt voor iedereen. 
Initiatiefnemers

Kinderarmoedeplatform

Contactpersoon
Nancy Keuren
Website
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Toegankelijke zorgstad
Maatschappelijke impact
 De drempelmeter gaat met organisaties aan de slag om drempels voor mensen in kwetsbare posities op te sporen en weg te werken. Doorheen het leertraject worden organisaties geconfronteerd met mogelijke onzichtbare, maar erg voelbare, drempels in hun organisatie. Zo bouwen we samen aan een stad voor iedereen. De ondersteuning vanuit stad Hasselt en de focusgroep, die is samengesteld uit verschillende organisaties waar armen en kwetsbare het woord nemen, staat centraal. Dankzij dit participatieve leertraject wordt bewustzijn rond kwetsbaarheden vergroot en worden vooroordelen onderuit gehaald. Stad Hasselt beoogt diverse organisaties te overtuigen een beter beleid rond toegankelijkheid te ontwikkelen voor haar meest kwetsbare inwoners en bezoekers. Bovendien willen we organisaties ook meer bewust maken van de kracht van participatie. Samenwerken met de doelgroep in plaats van werken voor de doelgroep is de mentaliteit die we graag willen versterken. De drempelmeter zal een netwerk vormen van Hasseltse organisaties en verenigingen die samen met Hasselaren streven naar een toegankelijk Hasselt voor iedereen.
Doelgroep
Andere, nl. mensen in kwetsbare posities, zoals armoede, anderstaligheid, mensen met een handicap, …
Locatie
Hasselt
Duur
Structureel
Vanaf 30/11/2017
Verhaal
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.