Wij gebruiken cookies om jouw gebruikservaring op onze website te verbeteren. Lees hier onze privacy policy. Ik ga akkoord
Doe mee!

DemoGO!

Omschrijving
Het intern gezondheidsprogramma DemoGO focust op de gezondheid van alle medewerkers van Democo Group. In 2017 werden er 25 enthousiaste ambassadeurs geselecteerd, verspreid over de 5 provincies waar Democo vestigingen heeft, die deze gezondheidsgedachte in de hele organisatie tot leven brengen en collega’s aanmoedigen om deel te nemen aan allerhande activiteiten en initiatieven. Zij kregen een uitgebreide fysieke screening, individuele coaching en begeleiding en een persoonlijk actieplan om hun gezondheid verder te verbeteren. In 2017 lag de focus op lopen, met start to run-sessies, gezamenlijke loopsessies en -wedstrijden in de verschillende locaties, met als ultieme einddoel “Dwars door Hasselt”. In totaal namen een 100-tal collega’s en hun familieleden deel en werd Democo Group 2de in het bedrijvenklassement. Ook werd er een heel positieve dynamiek gecreëerd, waarbij collega’s uit verschillende zusterbedrijven en locaties elkaar op een andere manier hebben leren kennen, wat ook de teamspirit en de betrokkenheid verder heeft aangewakkerd. Voor 2018 wordt het programma verder uitgebreid, met ambassadeurs voor zowel lopen als fietsen, diverse sportactiviteiten (lopen, fietsen, wandelen, skiën, voetballen, …) en opleidingen rond het algemene welzijn (stress, slapen, voeding, work-life, …). 
Initiatiefnemers
Contactpersoon
Ilse Claes
Bijdrage
Mijn actie draagt bij aan:
Gezond werken
Hasselt in beweging
Maatschappelijke impact
Met DemoGO! wil Democo Group diverse doelen bereiken. Eerst en vooral is Democo Group begaan met de gezondheid en het welzijn van zijn medewerkers. “Een gezonde geest in een gezond lichaam” is op dit moment brandend actueel. In de bouwsector zijn onregelmatige uren, lange dagen, uitdagende en soms stressvolle projecten, … meer regel dan uitzondering, wat meestal geen positief effect heeft op de gezondheid en de tijd die wordt vrijgemaakt voor ontspanning en sport. Als bedrijf wil Democo Group zijn medewerkers toch sensibiliseren om voldoende energie te steken in sport en ontspanning. Hiervan krijgen de medewerkers zelf energie, het bevordert het de gezondheid, wat op zijn beurt effect heeft op de motivatie, betrokkenheid en het ziekteverzuim. Ten tweede wil Democo Group ook de teamspirit en de collegialiteit aanmoedigen. Met het groeien van de organisatie, naar meer dan 700 medewerkers, verspreid over diverse bedrijven, locaties en provincies, merkten we dat de contacten tussen de collega’s van verschillende vestigingen aan het verminderen was, wat zijn effect op termijn kan hebben op de familiale sfeer die het bedrijf kenmerkt. Ten derde doen we er ook alles aan om de personeelstevredenheid verder te vergroten. Democo Group, is nog steeds een familiebedrijf, dat zeer sterk de nadruk legt op familiale waarden. Wij willen dat onze medewerkers zich gelukkig voelen in hun job en in het bedrijf. Gelukkige en gezonde medewerkers zijn ook betrokken medewerkers en zijn ambassadeurs voor ons bedrijf op de arbeidsmarkt. DemoGO! is hierin een positief verhaal, met een energievolle beweging in het hele bedrijf. Ons ultieme doel is om de hele organisatie samen in beweging te krijgen en onder collega’s leuke, sportieve en ontspannende momenten te beleven.
Doelgroep
Werknemers, nl. Alle werknemers van Democo Group, en hun gezinsleden
Locatie
Mijn actie vindt plaats in Hasselt, en in alle Vlaamse provincies en Brussel
Duur
Structureel
Vanaf 01/04/2017
Deel deze actie

Blijf op de hoogte

We hebben je inschrijving goed ontvangen!
Dit e-mailadres staat al in onze mailinglijst.